Maleńka Przyszła Miłość

Fundacja Werwa Team – Wioletta Borowicz, Monika Kamińska, Ewa Madej i Mirek Nawrotek ze wsparciem wójta gminy Czernikowo, który udostępnił salę, Przyjaciół, wolontariuszy i życzliwych osób, zorganizowali Koncert charytatywny „Maleńka przyszła Miłość”, który w niedzielę 9 grudnia zgromadził w Remizie OSP w Czernikowie prawdziwe tłumy! Tego dnia graliśmy dla dwóch dzielnych dziewczynek – Nadii Nowak i Wiktorii Insadowskiej. W przygotowanie tej wielkiej imprezy charytatywnej włączyło się mnóstwo osób, które pragnęły pomóc dziewczynkom. Przez wiele dni do Fundacji ze wszystkich stron napływały fanty na loterię i kiermasz. Otrzymaliśmy piękne choinki, stroiki, pluszaki, biżuterię, obrazy, kosz ze swojskim jadłem, kosmetyki samochodowe, vouchery, książki, gry, zabawki i całe mnóstwo różności, których nie sposób wymienić a które trafiły na świąteczny kiermasz. W gronie Darczyńców i wolontariuszy znaleźli się m.in.: Filip i Zygmunt Chajzerowie, Justyna Nowak, Natalia i Kamil Insadowscy, Mirosław Nawrotek, Mirosław Graczyk, Barbara Grodzińska, Marek Kawczyński, Jerzy Zglinicki, Justyna Konrad (Konradówka w Trutowie), Romuald Masalski (Mini Wesołe Miasteczko Roan), Anna Zakórzewska i Przedszkole Słoneczko z Czernikowa, Mariola Maria Śmiechowska, podopieczni DPS w Dobrzejewicach z terapeutką Wioletą Redmer, słuchacze TEB Edukacja z Torunia z Wiesławą Górecką, Firma RAFPOL, Sala Zabaw Bajkolandia z Czernikowa z panią Martą Nowicką, Rada Rodziców, która upiekła pyszne ciasta i obsługiwała gości w czasie koncertu, Szkolne Koło Wolontariatu Werwik ze Świętosławia i Czernikowa pani Joanny Piskorskiej, Ania Kozakiewicz, Monika Prusakiewicz, Małgorzata Smolarek, Ewa Toczko, Danuta Sulińska, Agnieszka Strychalska, Katarzyna Łopuszyńska, Milena Mirończuk, Anna Kwiatkowska, Agnieszka Piotrkiewicz, Agnieszka Grąbczewska, Bejger Katarzyna, Emilia Krupak, Piotr Błaszkiewicz i Fundacja Barwy Życia, oraz nasi niezastąpieni wolontariusze Kazimierz Borkowski Małgorzata Kołecka, Alicja Woldańska, Jacek Kamiński, Julia, Daniela, Hubert, Szymon, Andrzej. Na scenie pojawili się artyści począwszy od przedszkolaków z Aflika i Kangurka z Torunia, chór z Czernikowa prowadzony przez Annę Dzwonkowską, Zespół Katharsis z Osieka n. Wisłą, Osiecka Grupa Teatralno-Wokalna, Zespół Barowe Żywioły, uczennice IX liceum z Torunia wraz z Katarzyną Włosińską, Julia Nowak, cudownie zaśpiewała wokalistka zespołu Metronom Dominika Balewska, na skrzypcach niesamowicie zagrał Sebastian Kamiński z Osieka n. Wisłą, na scenie zagościł także Tomek Kamiński wraz z synem Janem oraz Karolinka Maćkiewicz. Nad całością strony muzycznej czuwali Roman i Kamil Oswald. Dzięki tak licznie przybyłym gościom udało się zebrać pokaźną kwotę 5281,37zł ,,Wdzięczność trudno jest ubrać w słowa. Wtedy proste dziękuje zawiera wszystko, co chcemy wyrazić!” Wszystkim bez wyjątku – uczestnikom koncertu, wykonawcom, wolontariuszom, Darczyńcom, gościom DZIĘKUJEMY!!!

p.s. część zdjęć udostępniamy ze strony Gminy Czernikowo, autor: Hubert Jasiński