Festiwal RockOkop 2019 w Skępem

Pierwszy – ale mamy nadzieję, że nie ostatni – Festiwal RockOkop za nami!

Zaproszenie do wzięcia udziału w Festiwalu otrzymaliśmy od fantastycznych chłopaków z zespołu Progress! Niesamowity zespół, który nie tak dawno zagrał dla nas charytatywny koncert w Czernikowie, tym razem chciał stworzyć niepowtarzalną imprezę rockową jakiej jeszcze w Skępem nie było!

I udało się wyśmienicie!!!

Cudowne jezioro Łąkie i piękny drewniany plażowy bar stanowiły tło całej imprezy. Wszystko przygotowane i dograne w najmniejszych szczegółach przez Progress 🙂

Nasza Fundacja dorzuciła malutką cegiełkę do organizacji czasu przed festiwalem. Był kiermasz charytatywny, warsztaty plastyczne, motanki i piękne spódnice Marioli Śmiechowskiej.

Dzięki wielkim sercom Festiwalowych Gości nasze puszki zapełniły się pokaźną kwotą 786,40zł, którą przeznaczymy na realizację celów statutowych Fundacji 🙂

Goście festiwalowi na rozgrzewkę mogli posłuchać i podziwiać umiejętności taneczne nieco młodszych wykonawców, którzy być może w przyszłości staną na scenie śpiewając rocka 😉

Czas przed Festiwalem należał do: Karolinki Maćkiewicz, Lidki Romanowskiej i Amelii Rumińskiej.

Do zumby po raz kolejny zaprosili nas Hubert Borowicz, Paweł Kołaczyński, Damian Wiśniewski i Jakub Dulski. Nie zabrakło także tancerzy z grup tanecznych z Kikoła, prowadzonych przez instruktorkę tańca Jessicę Jędrzejewską. Jesteśmy Wam wszystkim niezmiernie wdzięczni i bardzo dziękujemy, że zawsze możemy liczyć na Waszą życzliwość i wsparcie!!!

A potem już były tłumy gości i doskonała muzyka niesiona przez fale jeziora mocnym echem… scena należała do zespołów, które przyjechały by walczyć o uznanie słuchaczy i statuetkę Kozła 🙂

Bardzo serdecznie dziękujemy całemu zespołowi Progress za zaproszenie i doskonałą zabawę.

Szczególne podziękowania z naszej strony kierujemy do Pana Tomasza Krasickiego Wójta Gminy Czernikowo za udostępnienie sprzętu nagłaśniającego oraz Kamila Oswalda i Krzysztofa Seweryn, którzy zapewnili obsługę techniczną festiwalu.

Z całego serca dziękujemy wszystkim, którzy włączyli się w organizację Festiwalu.

Mocno ściskamy naszych wolontariuszy: Gosię, Alicję i Jacka.

Szersza relacja z Festiwalu i jeszcze więcej podziękowań znajdzie się wkrótce na stronie Zespołu Progress 🙂

Do zobaczenia na kolejnym Festiwalu za rok 🙂