I Bal Wolontariusza zorganizowaliśmy po raz pierwszy ale z pewnością nie ostatni! Wybraliśmy przeurocze miejsce w Sąsiecznie – Daglezjowy Dwór. Nasza Fundacja od ponad 2 lat podejmuje wiele różnych działań by pomagać, wspierać, integrować, uczyć… a w ostatnim czasie postawiliśmy na promowanie i rozwój wolontariatu…Praca wolontariusza nie jest łatwa…sami doskonale wiemy jak ciężko łączyć obowiązki zawodowe, rodzinne z działalnością fundacji…wymaga to poświęcenia czasu, wiele trudu i pasji. Dlatego chcieliśmy w sposób szczególny docenić i nagrodzić trud podejmowany przez młodzież, ich działania, aktywność i zaangażowanie w Szkolnych Klubach Wolontariusza. Cieszymy się ogromnie, że opiekunowie młodzieży-znakomici pedagodzy-tak skutecznie potrafią wychowywać odpowiedzialnych, pełnych życzliwości i otwartości młodych ludzi gotowych poświęcać swój czas dla innych.. Nasze zaproszenie przyjęli wolontariusze ze Szkolnych Klubów Wolontariusza z Osieka Nad Wisłą, Obrowa, Czernikowa i Świętosławia wraz z opiekunami a także Przyjaciele Fundacji – Zespół Katharsis, Ewa i Jan, Ania … Obdarowaliśmy wszystkich drobnymi upominkami, przygotowaliśmy gry i konkursy. Było mnóstwo śmiechu, tańca i wspaniałej zabawy! To spotkanie dało nam wiele radości i oczywiście już planujemy kolejne! Bardzo dziękujemy wszystkim Gościom za przybycie i wspólną zabawę. Pani Dorocie i całej obsłudze z Daglezjowego Dworu dziękujemy za pyszne jedzenie i przygotowanie sali. Mirkowi Gil za transport a Arkowi za oprawę muzyczną. Wolontariat to cudowne choć trudne wyzwanie! Życzymy Wam wszystkim by pomoc drugiemu człowiekowi stała się dla Was prawdziwym spełnieniem, by przynosiła satysfakcję, budziła szacunek i uznanie ze strony tych, którzy doświadczają Waszego wsparcia.